Wout van Eeuwijk winnaar Lodewijk van der Grinten Prijs 2019

In een uitverkochte Maaspoort is vanavond Wout van Eeuwijk van Pure Ingredients uitgeroepen als winnaar van de Lodewijk van der Grinten ondernemersprijs 2019.

Het was de 10e editie van het evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de belangrijkste zakelijke netwerk-events in Groot-Venlo. De presentatie van deze feestelijke avond was in handen van Lex Uiting, die op ontspannen wijze de genomineerde ondernemers, Frans Cremers, Guus Treuen en de uiteindelijke winnaar Wout van Eeuwijk interviewde. 

Gouverneur Theo Bovens was aanwezig, de prijs, een kunstwerk van Anja van Rijen, werd onthuld en er waren live-optredens van de cd ‘Kersmis in Venlo’. Nadat de voorzitter van de jury, Tjebbe Smit, het juryrapport had voorgelezen, maakte burgemeester Antoin Scholten de winnaar bekend. Na een spectaculaire lasershow, stond Wout van Eeuwijk uiteindelijk in de spotlights.

De afgelopen maanden vond er een vriendschappelijke competitie plaats tussen de ondernemers, waarbij de pitch bij het nominatie-evenement, de aangeleverde bedrijfsinformatie en de bedrijfsbezoeken van de jury de basis vormden om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Bij de verkiezing speelde ook het thema van dit jaar een belangrijke rol: ‘Voeding, Creatie en Innovatie’. Een thema gebaseerd op de speerpunten van Regio Venlo: Agrofood, Logistiek en Maakindustrie, met een duidelijke link naar de circulaire economie en voortdurende innovatie.

Sinds 1993 is Wout van Eeuwijk (1945) eigenaar van Pure Ingredients, met productielocaties in Venlo en Kaldenkirchen en ruim 200 medewerkers. Pure Ingredients is marktleider in de wereld van halal food en het aanbod is inmiddels uitgegroeid tot een breed scala aan wereldse smaken, onder de merknamen Mekkafood en Lekker&Anders.

De prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs, waarin LLTB Venlo-Horst, MKB Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. Een deskundige jury beoordeelt de genomineerden onder andere op ondernemerschap, oog voor duurzaamheid en bijdrage aan de Venlose samenleving.

Het grote draagvlak onder partnerssponsoren, founders en bezoekers zorgt ervoor dat de uitreiking van de prijs inmiddels is uitgegroeid tot een gerenommeerd evenement binnen het Venlose bedrijfsleven. Maar liefst 40 bedrijven en organisaties ondersteunen dit jaar de organisatie van de Lodewijk van der Grinten Prijs. 

Bekijk hier alle foto's van het sponsordiner en de uitreiking.
(foto's: Constance Jentjens)

Bekijk hier de video compilatie van dit event (Halo Media).

Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...

Winnaar 2016: Jan Klerken

Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd....